Despre Pizza

Pizza este unul din cele mai populare feluri de mancare din intreaga lume. Desi consumam aceasta delicatete in fiecare zi, foarte putini dintre noi cunoastem cum a aparut ea. Prin urmare, azi vom aduce in atentia dumneavoastra 15 lucruri interesante legate de pizza. Sunteti gata?

Sa incepem?

Prima Pizza NU a fost facuta in Italia sau America. Vechii greci sunt cei care i-au data nastere. Ei foloseau paini coapte mari si rotunde pe care le inmuiau cu legume, cartofi, condimente si ulei de masline. Aceasta este cea mai veche versiune a pizzei.
In secolul XVIII, Italia a fost prima tara unde s-a vandut pizza. Aceasta pizza comerciala nu avea topping. Era doar un aluat simplu, o paine alba si rotunda, destul de gustoasa care se vindea in principal saracilor, pentru ca era ieftina. Comerciantii din Napoli vindeau aceasta paine sub denumirea de „pizza”.
In 1889 regina Italiei Margherita calatorea prin regatul sau si a observat niste tarani care mancau din acea bucata de paine. Curiozitatea a facut-o sa guste si ea. Ii placea atat de mult incat, ori de cate ori isi vizita supusii, manca aceasta paine. Pentru ca era considerata o mancare a taranilor, pizza a declansat neliniste in Cercul Curtii.
In cele din urma Regina Margherita i-a ordonat chefului Rafaelle Esposito sa ii prepare pizza la curte. Bucatarul a gatit o pizza cu busuioc proaspat, branza Mozzarella si rosii. Culorile au fost atent selectate pentru a fi in ton cu cele existente pe steagul italian – rosu, alb si verde. Aceasta pizza bine coapta a devenit preferata reginei si foarte populara in randul italienilor.
Regina a inceput o traditie cunoscuta sub numele de Pizza Margherita, care se prepara si azi in toata lumea.

Lasă un răspuns